Le Verger gîtes in de Vogezen

Wandelen

Le Verger, gelegen op 420m hoogte in de uitlopers van de Vogezen, is een ideale plek om uw wandelvakantie door te brengen. De heuvelachtige omgeving nodigt uit tot het maken van mooie wandelingen door de bossen, langs weilanden en akkers en door dorpjes. Na de wandeling kunt u heerlijk tot rust kunt komen in uw gîte en vanaf uw terras kunt u genieten van de prachtige tuin met vijvers. De wandelmap biedt u een ruime keus aan afwisselende routes vanaf 10 km met een max. te overbruggen hoogteverschil van 750 meter.

Over de wandelingen

De wandelingen zijn allemaal uitgebreid beschreven en voorzien van een gedetailleerde routekaart. Verdwalen is nagenoeg onmogelijk! Dit wandelingen zijn ook geschikt om te doen met uw kinderen (vanaf 7 jaar).
De wandelingen variëren in lengte van 10 tot 27 km. Ze gaan over goed begaanbare paden door de bossen, langs en soms over bizarre rotsformaties, tussen de akkers en door dorpjes. Alle wandelingen zijn met een goede conditie zonder problemen te lopen. Het stijgen en dalen gaat geleidelijk met hier en daar een pittige klim die meestal wordt beloond met een mooi uitzicht.
De meeste routes beginnen en eindigen bij Le Verger. Een paar wandelingen beginnen elders, we brengen u naar het beginpunt en u loopt terug naar Le Verger. Ook zijn er enkele wandelingen in de buurt van een nabij gelegen dorp waar u zelf met de auto naar toe kunt rijden of rij door naar de Hoge Vogezen om tijdens een wandeling over de bergkam te genieten van de uitzichten over de Elzas tot aan de Alpen.
Bij de beschrijving van enkele wandelingen hieronder krijgt u een idee van de wandelingen, oplopend in lengte en zwaarte. U maakt zelf per dag een keuze uit de map met wandelingen: kort, lang, makkelijk, wat zwaarder, dichtbij of wat verderop, voor iedereen zitten er wandelingen bij.

  Vanuit Le Verger:

 • Col de Chastel – 3,5u/11 km ↑↓424, deze wandeling brengt u over bospaden naar de ‘Site Prehistorique’ waar ooit de druïden hun ceremonies plaats lieten vinden.
 • Roche du Corbeau – 4u/14 km ↑↓514 of 6 u/20,5 km ↑↓672, u loopt de GR533 een stukje in zuidelijke richting door het Forêt de Kemberg en komt in het dorpje Vanémont, daar loopt u geleidelijk aan omhoog naar de Roche du Corbeau om van het uitzicht op de dorpen Corcieux en La Houssière te genieten. Voor het dorp Vanémont kunt u de wandeling evt. verlengen.
  Vanuit het naburige dorp Corcieux:

 • Les Collieures – 2,5u/10 km ↑↓222, Le clair Sapin – 3,5u/13 km ↑↓338 of de Tête de Nayemont – 5u/17 km ↑↓479, u rijdt in tien minuten met de auto naar het iets zuidelijker gelegen dorp Corcieux. Over paadjes en asfaltweggetjes, door boerengehuchten, tussen weilanden en langs akkers maakt u één van de afwisselende rondwandelingen vanuit dit dorp.
  In de Hoge Vogezen:

 • Dreieck – 4,5u/4 km ↑↓170 of 3u/8 km ↑↓440: wandel over de bergkam in het beschermde natuurgebied ‘Gazon du Faing’, beneden u ziet u het Lac des Truites liggen waar u naar af kunt dalen en na het Lac Vert weer omhoog naar de GR5.
 • Sentier des Roches – 4u/10 km ↑↓767: vanaf de Col de la Schlucht wandelt u over een smal pad en bruggetjes naar het Frankental, vandaar gaat de route weer omhoog naar de Hohneck (1364m) de hoogste berg in dit deel van de Vogezen.
  Niveau: een goede wandelconditie is gewenst, de dagtochten gaan door heuvelachtig terrein over doorgaans goed begaanbare wegen en paden. Aangegeven tijden gaan uit van een wandeltempo van 4,5 km per uur in vlak terrein en achter de pijltjes staat de optelsom van de te dalen c.q. te stijgen meters.

Le Verger Wandelvakanties in de Vogezen

Le Verger organiseert wandelarrangementen:

 • standplaatsarrangementen vanaf 3 nachten vanuit een hotel of chambres d’hôtes in de Vogezen of in de Elzas
 • meerdere 5- tot 9-daagse trektochten door de Vogezen en de Elzas
 • Kijk voor uitgebreide informatie op onze wandelwebsite met alle wandelarrangementen Le Verger Wandelvakanties in de Vogezen