Le Verger gîtes in de Vogezen

Fietsen

Fietsen in de Vogezen

Voor de fietser die van lekker fietsen houdt, maar niet van afzien is Le Verger door z’n ligging in de uitlopers van de Hoge Vogezen, een uitstekende uitvalsbasis voor uw dagtochten op de toer- of racefiets door de Vogezen. U kunt prachtige fietstochten maken, over mooie weggetjes door de bossen, door de dalen en over de heuvels tussen Saint Dié-des-Vosges en Gerardmer met een hoogteverschil van 220 tot 500 meter.
De routes voor de sportieve fietsers gaan meer naar en door de Hoge Vogezen, omhoog (5-10%) en via de cols over de Route des Crêtes naar de Grand Ballon, het hoogteverschil wordt dan aanzienlijker: tot 900 meter.
We hebben routes voor u klaar liggen die u ook in uw GPS kunt overnemen.
Ook kunt u dichtbij Le Verger ‘Boucle 6’ oppakken, een ronde van 101 km. Voor meer info kunt u kijken op Bike Vosges

De fietstochten zijn beschreven en voorzien van een gedetailleerde routekaart.
U maakt zelf per dag een keuze: kort, lang, makkelijk, wat zwaarder, dichtbij of wat verderop, voor iedereen met een goede fietsconditie zitten er fietsroutes bij.

N.B. Eigen fiets meenemen, eventueel in Gerardmer te huur.

Suggesties fietsroutes

    dagtocht ten oosten of ten westen van de stad St.Dié-des-Vosges, over de Col d’Urbeis en Col du Hantz (40-60 km)
    dagtocht naar dorpen ten zuiden van St.Dié, over de Col de Mandray naar Plainfaing en St.Léonard (50-70 km)
    dagtocht door de Hoge Vogezen, vanaf de Col de la Schlucht over de Route des Crêtes naar de Grand Ballon en onderlangs retour (60-80 km)
    We hebben in de map nog vele andere routes.

Mountainbiken vanuit Le Verger

De vele bospaadjes, met vaak steile afdalingen en pittige klimmetjes zijn een uitdaging voor elke moutainbiker. Rondom Le Verger en vanuit het nabijgelegen Corcieux vindt u een groot aantal gemarkeerde moutainbikeroutes in diverse zwaartes. Uiteraard kunt u ook bij ons vertrekken en gelijk het bos ingaan. Hier vindt u, direct achter Le Verger kilometers bospad en landweg waar u uren kunt biken zonder iemand tegen te komen.
In Xonrupt-Longemer (op 20 km) is er zelfs een uitdagende zwarte piste te rijden voor de gevorderde mountainbiker, de Trace Vosgiënne.

Voies vertes

Er zijn in de Vogezen een aantal fietspaden voor recreanten aangelegd met weinig hoogteverschil. Deze routes zijn door nagenoeg iedere recreatieve fietser te fietsen. Deze ‘groene fietspaden’ staan te boek als ‘Voies Vertes’ en gaan langs een kanaal, rivier of over een voormalige spoorbaan.
– Vanuit Raon l’Etape (25 km vanaf Le Verger) loopt de Voie Verte La Plaine van 28 km naar Raon-sur-Plaine.
– Vanuit Cornimont (50 km vanaf Le Verger) start de Voie Verte des Hautes Vosges (het groene pad van de Hoge Vogezen). Het loopt licht bergafwaarts naar Remiremont en daarna licht bergop naar Bussang. Om de rondrit echter compleet te maken, verlaat deze route het fietspad in Le Thillot en volgt de doorgaande weg via de niet al te steile Col du Menil (621 m.) terug naar Cornimont.