Le Verger gîtes in de Vogezen

De gîtes van Le Verger

Aan de rand van het dorp Taintrux, in het gehucht Le Paire, ligt de voormalige boerderij Le Verger waarin 3 gîtes (vakantiehuizen) gevestigd zijn. De 3 gîtes, La Bource (6p.), Le Poirier (4p.) en Le Petit Paris (2p.), variëren in oppervlakte van 100 tot 47m² en zijn daarmee ruim van opzet. De inrichting is comfortabel en passend bij het gebouw.
Gîte La Bource en gîte Le Poirier bevinden zich in het oudste gedeelte van het gebouw (1839) met muren van ruim 60 cm dik en dus aangenaam koel in de zomer. De kleinste gîte, Le Petit Paris, leunt tegen het grote gebouw aan. We hebben de gîtes genoemd naar gehuchten in de omgeving van Le Verger.

Roken is niet toegestaan in de gîtes.
Uw huisdier is, in overleg, welkom.
Er is gratis Wifi in de gîtes.

Uitrusting van de gîtes

Elke gîte beschikt in ieder geval over: een eigen entrée, woonkamer met kachel die op pellets brandt, eetkeuken, slaapkamer(s), badkamer, toilet, terras en CV.
De keuken is volledig ingericht met serviesgoed, potten en pannen, koffiezetapparaat, magnetron en gasfornuis met oven*.
Een set keukenhanddoeken, handzeep, afwasmiddel, vuilniszakken en schoonmaakmiddel behoren tot de uitrusting van de gîte.
In de centrale ruimte staat een kast vol spelletjes en er is toeristische informatie aanwezig.
*) Gîte Le Petit Paris heeft een 4-pits gaskookplaat, geen oven.
We hebben 2 kinderbedjes (1.20m) en 2 kinderstoelen gratis beschikbaar.

Tuin en speelveld

Aan de achterzijde van het gebouw, toegankelijk vanuit elke gîte en gastenkamer, bevindt zich een tuin van ruim 4000m2 met fruitbomen, vijvers, barbecue en zitjes. Voor het huis is een groot speelterrein en een boomgaard met appel-, kersen- en pruimenbomen.

Familie- en groepsverblijf

Tot 10 personen – Gîtes La Bource en Le Poirier zijn door middel van een tussendeur in de keukens te koppelen tot één grote gîte en zijn dan geschikt voor verblijf van maximaal 10 personen. De eetkeuken van gîte La Bource is groot genoeg om met allemaal tegelijk in te eten.
Tot 12 personen – Het is ook mogelijk om de drie gîtes tegelijk te huren, de maximale capaciteit is dan 12 personen, verdeeld over 3 gîtes waarin 5 slaapkamers.

Reserveren 2 of 3 gîtes

Verhuurperiodes

Le Verger is in 2019 geopend van vrijdag 19 april tot zaterdag 28 september.
Gedurende juli en augustus verhuren we de gîtes uitsluitend per week van zaterdag tot zaterdag.
Daarbuiten zijn kortere periodes vanaf 3 nachten en andere aankomst- en vertrekdagen mogelijk; informeer bij ons naar de mogelijkheden en tarieven.

Energie

Gas, elektra en pellets voor de kachel in de huiskamer zijn niet bij de huurprijs inbegrepen, verbruik van gas en elektra wordt d.m.v. meters bepaald. Pellets zijn per zak van 15 kg te koop.

Wat te doen?

Op de pagina De Vogezen en Links staan vele tips over activiteiten in de Vogezen zoals te bezoeken steden, attractieparken enz.
Voor wandelaars en fietsers hebben we een map en boekjes met routes klaarliggen.