Le Verger gîtes in de Vogezen

Over Le Verger

Op slechts 600 km afstand van Utrecht (Brussel 430 km) staat aan de rand van het gehucht Le Paire in de uitlopers van de hoge Vogezen Le Verger.
De voormalige boerderij bestaat uit 3 gîtes, 3 chambres d’hôtes, de salle à manger en ons privéhuis. Le Verger ligt aan de rand van het bos, omringd door een grote tuin met vijvers en een boomgaard. Zeer rustig, maar niet afgelegen komen onze gasten bij ons tot rust en genieten van de prachtige natuur die “om de hoek” begint.
Le Verger (de boomgaard) was, voor zover wij hebben terug kunnen vinden, een boerderij gecombineerd met een hoefsmederij. De gevelstenen boven de deuren van La Bource en Le Poirier geven behalve de jaartallen 1839 (waarschijnlijk bouwjaar) en 1843 (trouwjaar eerste eigenaars) ook de hamer en tang weer, het teken van de maréchal ferand (hoefsmid). Aan de zijkant van het gebouw waar nu gîte Le Petit Paris gebouwd is, zat vroeger een afdak waaronder de paarden beslagen werden. Tegen de muur zijn nog sporen van een grote schoorsteen te vinden. In de 60-er jaren is links van de grote poort nog een stuk aan de oorspronkelijke boerderij gebouwd. Dit gedeelte bevat nu ons privéhuis, de keuken en de gastenkamers.

P12016ST18

Hoe het allemaal begon……
In 2005 trokken we de stoute (wandel)schoenen aan en verhuisden van Amsterdam naar Taintrux in de Vogezen. Een hele stap, om in wandeltermen te blijven.
Na maar even op internet gezocht te hebben vonden we deze fantastische plek om chambres d’hôtes, gîtesverhuur en wandelvakanties te gaan exploiteren. Het was een van de vele objecten die te koop stond, maar bij deze advertentie stond de naam van een verkoper die ons wel erg bekend voorkwam! Ooit, veel eerder ontmoet als campingeigenaar in Ierland, bevriend geraakt en vervolgens weer uit het oog verloren. Na een bliksembezoek half augustus 2005 was het snel beklonken en verhuisden we op 21 november van datzelfde jaar naar Taintrux.
We namen een min of meer draaiende chambres d’hôtes en gîtesverhuur over. De vorige eigenaar had al ruim 6 jaar in de renovatie gestoken, dus van ‘ik vertrekachtige’ taferelen was geen sprake.
Wel hebben we de afgelopen jaren veel energie, tijd en geld gestoken in het op niveau brengen van het hedendaagse comfort. Dubbele beglazing, badkamers, keukens, vloeren, wc’s en kachels, we hebben het allemaal in onze handen gehad en vernieuwd. Elk jaar een stukje en een beetje, ook ons privéhuis en het buitengebeuren kwamen aan de beurt. Als we dachten dat we het rustiger zouden krijgen dan voorheen in Nederland, dan hadden we dat mooi mis! Maar de druk(te) is anders, zeker ook omdat we nu eigen baas zijn. Weg met ellenlange overbodige vergaderingen, filerijden en meer werknemersleed. Het enige nadeel is dat we tegenwoordig op ons werk wonen, …… er is altijd wat te doen in ons huis uit 1839.
RDC9  ST24

Vele gasten van onze gîtes en chambres, wandelaars en fietsers hebben ons de afgelopen jaren bezocht en hier een leuke vakantie gehad. Als we ons gastenboek er nog eens op nalezen dan zijn de steekwoorden: rust, ruimte, mooie natuur, lekker relaxen en goed beschreven en uitgezette wandelingen.
Daar zijn we trots op, want dat waren en zijn ook precies die dingen die we zelf altijd erg belangrijk vonden en vinden als we ergens op de wereld vertoefden.

À très bientôt, Lida en Ruud