Le Verger gîtes en chambres in de Vogezen

Wandelen

Deze diashow vereist JavaScript.

Reserveren

Le Verger, gelegen op 420m hoogte in de uitlopers van de Vogezen, is een ideale plek om uw wandelvakantie door te brengen. De heuvelachtige omgeving nodigt uit tot het maken van mooie wandelingen door de bossen, langs weilanden en akkers en door dorpjes. De wandelmap biedt u een ruime keus aan afwisselende routes vanaf 10 km met een max. te overbruggen hoogteverschil van 750 meter.

Standplaatsarrangement

Het standplaatsarrangement is te boeken vanaf 5 dagen en uit te breiden tot een 8-daags verblijf. U heeft het comfort van één van onze gîtes (vakantiewoning) waarin u heerlijk tot rust kunt komen en na de wandeling vanaf uw terras kunt genieten van de prachtige tuin met vijvers.

De wandelingen zijn allemaal uitgebreid beschreven en voorzien van een gedetailleerde routekaart. Verdwalen is nagenoeg onmogelijk! Dit arrangement is ook zeer geschikt om te doen met uw kinderen (vanaf 7 jaar).

U verblijft in een van de gîtes van Le Verger zodat u behalve een slaapkamer en badkamer ook de beschikking heeft over een huiskamer en keuken waar koffie- en theebenodigdheden klaar staan. De bedden zijn opgemaakt en de handdoeken liggen klaar. In de pantry bij de gastenkamers staat een koelkast met diverse drankjes en mandje met chips e.d.
Voor het uitgebreide ontbijt en 3-gangen diner, meestal met een mediterraan tintje, in ieder geval altijd van dagverse ingrediënten, komt u naar de eetkamer op de eerste etage. Op de ontbijttafel vindt u een ruime keus aan brood en hartig beleg, huisgemaakte jam, yoghurt en muesli, vruchtensap, koffie en thee. Na het ontbijt maakt u een lunchpakket voor onderweg, inclusief fruit, een pakje drinken en mueslireep. In het 5- en 6-daags arrangement zijn 3 diners inbegrepen, in het 7- en 8-daags arrangement resp. 4 en 5 diners.

Wilt u een dagje wat anders doen of gewoon lekker luieren in onze tuin? De keuze is geheel aan u! We hebben toeristische informatie over uitstapjes in de omgeving.

Over de wandelingen

De wandelingen variëren in lengte van 10 tot 27 km. Ze gaan over goed begaanbare paden door de bossen, langs en soms over bizarre rotsformaties, tussen de akkers en door dorpjes. Alle wandelingen zijn met een goede conditie zonder problemen te lopen. Het stijgen en dalen gaat geleidelijk met hier en daar een pittige klim die meestal wordt beloond met een mooi uitzicht.
De meeste routes beginnen en eindigen bij Le Verger. Een paar wandelingen beginnen elders, we brengen u naar het beginpunt en u loopt terug naar Le Verger. Ook zijn er enkele wandelingen in de buurt van een nabij gelegen dorp waar u zelf met de auto naar toe kunt rijden of rij door naar de Hoge Vogezen om tijdens een wandeling over de bergkam te genieten van de uitzichten over de Elzas tot aan de Alpen.
Bij de beschrijving van enkele wandelingen in de tab hieronder krijgt u een idee van de wandelingen, oplopend in lengte en zwaarte. U maakt zelf per dag een keuze uit de map met wandelingen: kort, lang, makkelijk, wat zwaarder, dichtbij of wat verderop, voor iedereen zitten er wandelingen bij.


In april, mei, juni en september:
5 dagen/ 4 nachten €299,-
6 dagen/ 5 nachten €345,-
7 dagen/ 6 nachten €409,-
8 dagen/ 7 nachten €469,-
In juli en augustus:
5 dagen/ 4 nachten €329,-
6 dagen/ 5 nachten €395,-
7 dagen/ 6 nachten €459,-
8 dagen/ 7 nachten €519,-

 • prijzen zijn per persoon en gebaseerd op een boeking van minimaal 2 personen, vanaf een boeking van 3 of meer personen (vanaf 16 jaar) geldt een korting van €10,- p.p. bij verblijf in dezelfde gîte
 • kinderen tot en met 11 jaar 40% korting, van 12 tot 15 jaar 20% korting
 • komt u alleen dan is de toeslag €20,- per nacht

 • verblijf in één van de gîtes, de bedden zijn opgemaakt en de handdoeken liggen klaar
 • verbruik gas en pellets tot €25,-
 • dagelijks ontbijt en lunchpakket
 • in het 5- en 6-daags arrangement 3 x het diner, in het 7- en 8- daags arrangement resp. 4 en 5 x het diner. Op de avonden dat er geen diner in het arrangement is inbegrepen kunt u zich hiervoor alsnog opgeven (indien keuken geopend), er zijn restaurants in de omgeving of u kunt zelf iets klaarmaken in de keuken van uw gîte.
 • gebruik wandelkaarten en routebeschrijvingen

 • heen- en terugreis
 • drankjes, verzekeringen
 • verbruik gas en pellets > €25,-
 • toeristenbelasting €0,50 p.p.18+ p.n.

 • bij aankomst ontvangt u een map met alle routebeschrijvingen en wandelkaarten met daarop de routes ingetekend in bruikleen
 • coördinaten om te downloaden naar eigen GPS zijn beschikbaar
 • dit arrangement kan worden geboekt van 15 april tot 1 oktober
 • komt u met de trein, St.Dié-des-Vosges is de dichtsbijzijnde plaats (15 min.) met een station, tegen een vergoeding kunnen we u ophalen

  Vanuit Le Verger:

 • Col de Chastel – 3,5u/11 km ↑↓424, deze wandeling brengt u over bospaden naar de ‘Site Prehistorique’ waar ooit de druïden hun ceremonies plaats lieten vinden.
 • Roche du Corbeau – 4u/14 km ↑↓514 of 6 u/20,5 km ↑↓672, u loopt de GR533 een stukje in zuidelijke richting door het Forêt de Kemberg en komt in het dorpje Vanémont, daar loopt u geleidelijk aan omhoog naar de Roche du Corbeau om van het uitzicht op de dorpen Corcieux en La Houssière te genieten. Voor het dorp Vanémont kunt u de wandeling evt. verlengen.
  Vanuit het naburige dorp Corcieux:

 • Les Collieures – 2,5u/10 km ↑↓222, Le clair Sapin – 3,5u/13 km ↑↓338 of de Tête de Nayemont – 5u/17 km ↑↓479, u rijdt in tien minuten met de auto naar het iets zuidelijker gelegen dorp Corcieux. Over paadjes en asfaltweggetjes, door boerengehuchten, tussen weilanden en langs akkers maakt u één van de afwisselende rondwandelingen vanuit dit dorp.
  In de Hoge Vogezen:

 • Dreieck – 4,5u/4 km ↑↓170 of 3u/8 km ↑↓440: wandel over de bergkam in het beschermde natuurgebied ‘Gazon du Faing’, beneden u ziet u het Lac des Truites liggen waar u naar af kunt dalen en na het Lac Vert weer omhoog naar de GR5.
 • Sentier des Roches – 4u/10 km ↑↓767: vanaf de Col de la Schlucht wandelt u over een smal pad en bruggetjes naar het Frankental, vandaar gaat de route weer omhoog naar de Hohneck (1364m) de hoogste berg in dit deel van de Vogezen.

** Een goede wandelconditie is gewenst, de dagtochten gaan door heuvelachtig terrein over doorgaans goed begaanbare wegen en paden. U heeft een ruime keus aan wandelingen met afstanden variërend van 10 tot 23 km. Aangegeven tijden gaan uit van een wandeltempo van 4,5 km per uur in vlak terrein en achter de pijltjes staat de optelsom van de te dalen c.q. te stijgen meters.
Reserveren

Le Verger Wandelvakanties in de Vogezen

Enthousiast geworden over bovenstaand arrangement?
Le Verger organiseert ook nog andere wandelarrangementen:

 • standplaats ‘2-in-1’ een verblijf op 2 locaties in de Vogezen of in de Vogezen en Elzas
 • meerdere 5- tot 9-daagse trektochten door de Vogezen en de Elzas
 • Kijk voor uitgebreide informatie op onze wandelwebsite met alle wandelarrangementen Le Verger Wandelvakanties in de Vogezen