Le Verger gîtes en chambres in de Vogezen

Fietsen

This slideshow requires JavaScript.

Fietsen in de Vogezen

Voor de fietser die van lekker fietsen houdt, maar niet van afzien is Le Verger door z’n ligging in de uitlopers van de Hoge Vogezen, een uitstekende uitvalsbasis voor uw dagtochten op de toer- of racefiets door de Vogezen. U kunt prachtige fietstochten maken, over mooie weggetjes door de bossen, door de dalen en over de heuvels tussen Saint Dié-des-Vosges en Gerardmer met een hoogteverschil van 220 tot 500 meter.
De routes voor de sportieve fietsers gaan meer naar en door de Hoge Vogezen, omhoog (5-10%) en via de cols over de Route des Crêtes naar de Grand Ballon, het hoogteverschil wordt dan aanzienlijker: tot 900 meter.
We hebben routes voor u klaar liggen die u ook in uw GPS kunt overnemen.
Ook kunt u dichtbij Le Verger ‘Boucle 6’ oppakken, een ronde van 101 km. Voor meer info kunt u kijken op Bike Vosges

Fietsarrangement vanuit Le Verger

Le Verger, gelegen op 420m hoogte in de uitlopers van de Vogezen, is een ideale plek om uw fietsvakantie door te brengen. De heuvelachtige omgeving nodigt uit tot het maken van mooie fietstochten met een max. te overbruggen hoogteverschil van 750 meter.
Dit arrangement is te boeken vanaf 5 dagen en is uit te breiden tot een 8-daags verblijf. U verblijft in een van de gîtes van Le Verger zodat u behalve een slaapkamer en badkamer ook de beschikking heeft over een huiskamer en keuken waar de koffie- en theebenodigdheden aanwezig zijn. U treft uw bed opgemaakt aan en de handdoeken liggen klaar. Na de fietstocht kunt u vanaf uw terras genieten van de prachtige tuin met vijvers. In de pantry bij de gastenkamers staat een koelkast met diverse drankjes en mandje met chips e.d.
Voor het uitgebreide ontbijt en 3-gangen diner, meestal met een mediterraan tintje, in ieder geval altijd van dagverse ingrediënten, komt u naar de eetkamer op de eerste etage. Op de ontbijttafel vindt u een ruime keus aan brood en hartig beleg, huisgemaakte jam, yoghurt en muesli, vruchtensap, koffie en thee. Na het ontbijt maakt u een lunchpakket voor onderweg, inclusief fruit, een pakje drinken en mueslireep. In het 5- en 6-daags arrangement zijn 3 diners inbegrepen, in het 7- en 8-daags arrangement resp. 4 en 5 diners.

De fietstochten zijn beschreven en voorzien van een gedetailleerde routekaart.
U maakt zelf per dag een keuze: kort, lang, makkelijk, wat zwaarder, dichtbij of wat verderop, voor iedereen met een goede fietsconditie zitten er fietsroutes bij.

N.B. Eigen fiets meenemen, eventueel in Gerardmer te huur.


In april, mei, juni en september:
5 dagen/ 4 nachten €299,-
6 dagen/ 5 nachten €345,-
7 dagen/ 6 nachten €409,-
8 dagen/ 7 nachten €469,-
In juli en augustus:
5 dagen/ 4 nachten €329,-
6 dagen/ 5 nachten €395,-
7 dagen/ 6 nachten €459,-
8 dagen/ 7 nachten €519,-

 • prijzen zijn per persoon en gebaseerd op een boeking van minimaal 2 personen, vanaf een boeking van 3 of meer personen (vanaf 16 jaar) geldt een korting van €10,- p.p. bij verblijf in dezelfde gîte
 • komt u alleen dan is de toeslag €20,- per nacht

 • verblijf in één van de gîtes, de bedden zijn opgemaakt en de handdoeken liggen klaar
 • verbruik gas en pellets tot €25,-
 • dagelijks ontbijt en lunchpakket
 • in het 5- en 6-daags arrangement 3 x het diner, bij het 7- en 8- daags arrangement resp. 4 en 5 x het diner. Op de avonden dat er geen diner in het arrangement is inbegrepen kunt u zich hiervoor alsnog opgeven (indien keuken geopend), er zijn restaurants in de omgeving of u kunt zelf iets klaarmaken in de keuken van uw gîte.
 • gebruik fietskaarten en routebeschrijvingen

 • heen- en terugreis
 • drankjes, verzekeringen
 • toeristenbelasting €0,50 p.p.18+ p.n.
 • verbruik gas en pellets > €25,-

 • bij aankomst ontvangt u een map met alle routebeschrijvingen en fietskaarten met daarop de routes ingetekend in bruikleen
 • coördinaten om te downloaden naar eigen GPS zijn beschikbaar
 • dit arrangement kan worden geboekt van 15 april tot 1 oktober

  • Dag 1: aankomst op Le Verger, welkomstdrankje en toelichting fietsroutes,

 

  • Dag 2: dagtocht ten oosten of ten westen van de stad St.Dié-des-Vosges, over de Col d’Urbeis en Col du Hantz (40-60 km)

 

  • Dag 3: dagtocht naar dorpen ten zuiden van St.Dié, over de Col de Mandray naar Plainfaing en St.Léonard (50-70 km)

 

  • Dag 4: dagtocht door de Hoge Vogezen, vanaf de Col de la Schlucht over de Route des Crêtes naar de Grand Ballon en onderlangs retour (60-80 km)

 

  • Dag 5: vertrek na het ontbijt

 

  We hebben in de map nog vele andere routes.

Reserveren

Mountainbiken vanuit Le Verger

De vele bospaadjes, met vaak steile afdalingen en pittige klimmetjes zijn een uitdaging voor elke moutainbiker. Rondom Le Verger en vanuit het nabijgelegen Corcieux vindt u een groot aantal gemarkeerde moutainbikeroutes in diverse zwaartes. Uiteraard kunt u ook bij ons vertrekken en gelijk het bos ingaan. Hier vindt u, direct achter Le Verger kilometers bospad en landweg waar u uren kunt biken zonder iemand tegen te komen.
In Xonrupt-Longemer (op 20 km) is er zelfs een uitdagende zwarte piste te rijden voor de gevorderde mountainbiker, de Trace Vosgiënne.

Voies vertes

Er zijn in de Vogezen een aantal fietspaden voor recreanten aangelegd met weinig hoogteverschil. Deze routes zijn door nagenoeg iedere recreatieve fietser te fietsen. Deze ‘groene fietspaden’ staan te boek als ‘Voies Vertes’ en gaan langs een kanaal, rivier of over een voormalige spoorbaan.
– Vanuit Raon l’Etape (25 km vanaf Le Verger) loopt de Voie Verte La Plaine van 28 km naar Raon-sur-Plaine.
– Vanuit Cornimont (50 km vanaf Le Verger) start de Voie Verte des Hautes Vosges (het groene pad van de Hoge Vogezen). Het loopt licht bergafwaarts naar Remiremont en daarna licht bergop naar Bussang. Om de rondrit echter compleet te maken, verlaat deze route het fietspad in Le Thillot en volgt de doorgaande weg via de niet al te steile Col du Menil (621 m.) terug naar Cornimont.

Mountainbike trektocht

In samenwerking met onze collega’s van Bellevue in Ban-sur-Meurthe kunt u een 5-daagse trektocht per mountainbike door de Vogezen maken waarbij u ook een nacht bij ons op Le Verger verblijft.