Le Verger gîtes en chambres in de Vogezen

De gîtes van Le Verger

De 3 gîtes (vakantiehuizen), La Bource (6p.), Le Poirier (4p.) en Le Petit Paris (2p.), variëren in oppervlakte van 100 tot 47m² en zijn daarmee ruim van opzet. De inrichting is comfortabel en passend bij het gebouw. U vindt er geen TV-DVD en afwasmachine, wél een gevulde boekenkast en een kast vol spelletjes.
Gîte La Bource en gîte Le Poirier bevinden zich in het oudste gedeelte van het gebouw (1839) met muren van ruim 60 cm dik en dus aangenaam koel in de zomer. De kleinste gîte, Le Petit Paris, leunt tegen het grote gebouw aan. We hebben de gîtes genoemd naar gehuchten in de omgeving van Le Verger.

Roken is niet toegestaan in de gîtes.
Uw huisdier is, in overleg, welkom.
Er is gratis Wifi in de gîtes.

Uitrusting van de gîtes

Elke gîte beschikt in ieder geval over: een eigen entrée, woonkamer met kachel die op pellets brandt, eetkeuken, slaapkamer(s), badkamer, toilet, terras en CV.
De keuken is volledig ingericht met serviesgoed, potten en pannen, koffiezetapparaat, magnetron en gasfornuis met oven*.
Een set keukenhanddoeken, handzeep, afwasmiddel, vuilniszakken en schoonmaakmiddel behoren tot de uitrusting van de gîte.
In elke gîte staat een gevulde boekenkast, in de centrale ruimte staat een kast vol spelletjes.
*) Gîte Le Petit Paris heeft een 4-pits gaskookplaat, geen oven.
We hebben 2 kinderbedjes (1.20m) en 2 kinderstoelen gratis beschikbaar.

Half- en volpension

Ook al is iedere gîte voorzien van een keuken, het is pas echt vakantie als u uit eten kunt in ‘eigen huis’. U bent welkom om iedere ochtend aan te schuiven aan de ontbijttafel en ’s avonds aan het 3 gangen diner, voor onderweg kunt u een lunchpakket klaarmaken. Voor onze gasten in de gîtes en kamers zonder arrangement koken wij op aanvraag voor minimaal 4 personen (op dinsdag is de keuken gesloten).
Met uw (di)eetwensen, vegetarisch etc. houden we uiteraard rekening.

Op de pagina ‘Aan tafel’ kunt u meer lezen over de keuken van Le Verger.

Tuin en speelveld

Aan de achterzijde van het gebouw, toegankelijk vanuit elke gîte en gastenkamer, bevindt zich een tuin van ruim 4000m2 met fruitbomen, vijvers, barbecue en zitjes. Voor het huis is een groot speelterrein en een boomgaard met appel-, kersen- en pruimenbomen.

Familie- en groepsverblijf

Tot 10 personen – Gîtes La Bource en Le Poirier zijn door middel van een tussendeur in de keukens te koppelen tot één grote gîte en zijn dan geschikt voor verblijf van maximaal 10 personen. De eetkeuken van gîte La Bource is groot genoeg om met allemaal tegelijk in te eten.
Tot 12 personen – Het is ook mogelijk om de drie gîtes tegelijk te huren, de maximale capaciteit is dan 12 personen, verdeeld over 3 gîtes waarin 5 slaapkamers.
Tot 18 personen – Bovendien zijn de 3 tweepersoonskamers er nog bij te huren (niet in de winter) zodat de groep uit maximaal 18 personen kan bestaan.
Informeer bij ons naar de mogelijkheden en tarieven.

Verhuurperiodes

Le Verger is geopend van 15 april tot 1 november, de weken van kerst en oud/nieuwjaar en de februarivakantie.
Gedurende juli en augustus en in de kerstvakantie verhuren we de gîtes uitsluitend per week (van zaterdag 16.00 u tot zaterdag 10.00 u).
Daarbuiten zijn kortere periodes vanaf 3 nachten en andere aankomst- en vertrekdagen mogelijk; informeer bij ons naar de mogelijkheden en tarieven.

Energie

Gas, elektra en pellets voor de kachel in de huiskamer zijn niet bij de huurprijs inbegrepen, verbruik van gas en elektra wordt d.m.v. meters bepaald. Pellets zijn per zak van 15 kg te koop.

Wat te doen?

Op de pagina De Vogezen en Links staan vele tips over activiteiten in de Vogezen zoals te bezoeken steden, attractieparken enz.
Voor wandelaars en fietsers hebben we een map en boekjes met routes klaarliggen.